Home » HR blog » Mijn eerste ervaring in België – Andra Mocean

Mijn eerste ervaring in België – Andra Mocean

In 2010 verhuisde Andra Mocean, afgestudeerd in Rechten, met haar man naar België, waar hij een baan als vrachtwagenchauffeur had gekregen. Met de moed van de jeugd en het verlangen om een betere toekomst op te bouwen, besloten ze op zoek te gaan naar nieuwe beginnen. “Het was geen gemakkelijke start, want de arbeidsmarkt in België was niet vrij voor Roemenen. Je had een werkvergunning nodig, de procedure was ingewikkeld en niemand wilde je aannemen”, herinnert Andra zich. Ze begon met schoonmaakwerk, daarna in een fabriek, hard werkend om zich aan te passen en haar plaats te vinden in een vreemd land.

Haar inspanningen wierpen vruchten af en nu is ze operationeel manager bij De Piloten, een Belgisch uitzendbureau dat zich specialiseert in het vinden van banen, vooral voor Roemenen die in België zijn aangekomen. Eind 2021 woonden bijna 137.000 Roemenen in België, volgens officiële statistieken. In de zeven jaar dat ze op de arbeidsmarkt in België werkt, heeft Andra met duizenden Roemenen gesproken en hun verhalen en ambities leren kennen.

“Ik dacht niet dat ik zo ver kon komen. Ik denk dat we niet weten waartoe we in staat zijn totdat we voor zo’n situatie worden geplaatst”, zegt Andra glimlachend. Na meer dan zeven jaar vooral met Roemeense arbeiders te hebben gewerkt, heeft Andra gemerkt dat de meeste mensen die het bureau binnenkomen via kennissen of familieleden in België aankomen.

Lees de volledige blog hier (in het Roemeens)

De Piloten - interimbureau Roeselare en Izegem

© De Piloten - 2024   •   Erkenningsnummer VG2182/U
Privacy- en cookiebeleid   •   Algemene voorwaarden   •   Bijzondere voorwaarden

 
De Piloten - jouw job partner

Bine ati venit la De Piloten
Welkom bij De Piloten

Contacteer ons