Onze piloten

R

Carmen

Westvlaams Tegelhuis

R

Fréderic VL

Tuinen Goemaere

R

Kevin

Forza Pura

R

Marina

Van Hollebeke Plastics

R

Lander

Beweegpunt

R

Frédéric

Tuinen Goemaere

R

Luca

Potteau Labo

R

Manon

Klimatec

R

Patrick

Denys

R

Véronique

Assist2Enjoy

R

Phaedra

Legerstock

R

Thomas

Vertonghen Architecten

Getuigenissen

Hoe was je ervaring met de piloten?

 

“Waar je bij veel interimbureaus vaak een nummer bent, heb ik dat helemaal niet zo ervaren bij de piloten.

Ik solliciteerde voor een functie en kreeg razendsnel een reactie, waarin me verteld werd dat er een vacature openstond die nog beter bij mijn cv paste dan de job waarvoor ik solliciteerde.

Ik ging langs, werd heel vriendelijk en warm ontvangen, en was verwonderd over de snelheid en de persoonlijkheid waarmee mijn dossier werd behandeld.

Ik kan de piloten dus alleen maar aanraden.” 

 

– Hendrik

Een klant aan het woord

 

De piloten werken op een heel atypische manier en dat werpt zijn vruchten af.

Er wordt veel meer op persoonlijkheid ingespeeld en iets minder op ervaring en kennis, wat voor mij ook belangrijker is wanneer ik een kandidaat moet selecteren.

Toen ik op zoek was naar een verkoopmedewerker vond ik bij het team van de piloten een klankbord en kreeg ik heel wat waardevolle tips.

Ik voelde hoe de recruiters niet zomaar mensen proberen te plaatsen om hun targets te halen, maar dat ze grondig op zoek gaan naar de juiste match.

Ik kreeg enkele geschikte kandidaten over de vloer en kon iemand tewerkstellen via de piloten, dus ik ben heel tevreden over onze samenwerking.

 

– Dominique, bedrijfsleider

Hoe was je ervaring met de piloten?

 

Veerle zou Veerle niet zijn, om tijdens een powerteam-sessie onze mindet open te trekken, om vooruit te denken: “Ik zal je helpen om weer tijd te hebben voor de zaken die je graag doet, door iemand te vinden voor jouw marketing”.

Twee dagen erna kwam Paloma zich voorstellen. Iedereen van ons team was direct overtuigd om het te proberen. Sindsdien hebben we er nog geen moment spijt van gehad.

Bedankt Veerle, dankzij jouw pro-actief denken heb je mijn levenskwaliteit en de visibiliteit van De Nachtwacht een boost gegeven.

 

– Kim Vanacker, De Nachtwacht, experts in slaapgenot (www.denachtwacht.be)

Een piloot vertelt ...

 

Ik werd een aantal keer gecontacteerd via mail en telefonisch door de piloten, een naam die me toen nog volledig onbekend was.

Ik was op dat moment op zoek naar werk en ben ingegaan op hun uitnodigingen om eens kennis te maken.

Het was een heel aangenaam, ontspannen gesprek waarbij naar mijn ervaring en ambities werd gepolst.

De piloten hebben heel hard hun best gedaan om een job te vinden die bij me past.

Ondertussen heb ik ook effectief werk gevonden dankzij hen op een plek waar ik me goed voel.

De grootste troef van de piloten is volgens mij dat ze geen bandwerk doen, maar iedereen op een gelijke manier behandelen en even veel aandacht geven.

 

– Lennart

Zou je de piloten aanraden?

 

Ik zag een deeltijdse job op de website van VDAB via de piloten.

Ik heb hen opgebeld en kwam terecht in de sofa bij de piloten voor een eerste kennismaking.

We overliepen mijn cv en de vacature. Ik was op zoek naar een job waar ik kon doorgroeien naar een voltijdse tewerkstelling.

Het team van de piloten heeft me nog enkele andere vacatures voorgesteld, maar hoewel de functie bij me paste, voelde ik de klik niet met het bedrijf.

Mijn huidige job vond ik niet via de piloten, maar ik zou hen meteen aanraden bij mijn vrienden als ik hoor dat ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging!

 

– Mieke

Bieke vertelt

 

Ik kwam de piloten online tegen toen ik op zoek was naar werk, maar had nog nooit van hen gehoord.

De website beviel me, dus ik nam contact op en mocht langsgaan om mezelf voor te stellen.

We hebben een uurtje gepraat over wat ik graag wilde doen en wat niet, welke ervaringen ik al had met vorige werkgevers en wat ik belangrijk vond.

Het was echt heel persoonlijk en een voor mij totaal nieuwe aanpak!

Momenteel heb ik een contract lopen van bepaalde duur en als het niet verlengd zou worden, neem ik onmiddellijk weer contact op met de piloten.

Ik vind het echt ongezien om zo persoonlijk behandeld te worden.

 

– Bieke

An Van de Moortel van Anders Office

 

Ik was al even op zoek naar iemand om mij deeltijds te ondersteunen, toen ik bij de piloten aanklopte. Ik ken het team al enige tijd en vertrouwde hen de rekrutering van mijn bediende toe.

De intake gebeurde telefonisch, maar was uitgebreid en diepgaand. Er was niet onmiddellijk een geschikte match, maar de piloten bleven mij cv’s doorsturen tot we een goede kandidaat te pakken hadden. Ik heb enkele kandidaten gesproken en ondertussen is er iemand begonnen op uitzendbasis. Het is de bedoeling dat deze persoon daarna een vast contract krijgt.

Ik ben enorm tevreden over de aanpak van de piloten. Alles ging zeer vlot en de klik tussen mij en de persoon die nu bij mij werkt, was er ook meteen. Veel mensen uit mijn omgeving vragen mij ‘waar ik haar heb gevonden’ en dan beveel ik de piloten steeds met veel plezier aan.”

 

– An

Michiel Weemaes van Weemaes Glas

 

De piloten namen zelf contact met ons op toen ze onze vacature zagen voorbijkomen. Het kan nooit kwaad om elkaar beter te leren kennen, dus gingen we in gesprek met de piloten. Ze begrepen heel goed waar we precies naar op zoek waren en brachten verschillende kandidaten aan.

Niet één keer zat daar een grote misser tussen, elke kandidaat kwam in zekere zin wel in aanmerking voor de job. Hierdoor kregen we het gevoel dat de piloten op dezelfde golflengte zitten als wij.

Ook zij denken op lange termijn, hechten belang aan intrinsieke waarden van werknemers en professionele groei. Daarom voelen we een goede klik met de piloten.

Ondertussen zijn er twee werknemers bij ons aan de slag als uitzendkracht, maar zodra die periode voorbij is, krijgen ze een vast contract!

 

– Michiel

Timon werkt bij EL-Technics

 

Ik ontmoette de piloten toevallig tijdens een sportevenement en zo ging de bal aan het rollen. Ik studeerde af in sanitair en was op zoek naar werk. De piloten hebben mij daarna gecontacteerd, we hebben een goed gesprek gehad over hoe zij werken en waar ik naar op zoek was.

Niet lang daarna ging ik aan de slag als technieker. Helaas stopte de zaakvoerder er na vier maanden mee en werd mijn uitzendcontract toen ook beëindigd. De dag dat de piloten mij met het nieuws belden, was ik best wat aangeslagen, maar de volgende dag al hadden ze twee sollicitatiegesprekken voor mij geregeld, ongelofelijk!

Ondertussen ben ik opnieuw gestart bij een ander bedrijf, waar de klik met de werkgever nog groter is dan bij het eerste bedrijf. Ik heb regelmatig nog contact met de piloten.

Op de eerste werkdag kreeg ik een berichtje om te vragen hoe het was geweest en ook nu nog bellen of sms’en ze mij af en toe om te vragen hoe het gaat. Ik kan alleen maar positief zijn.

 

– Timon

Cedric werkt bij Vernaeve

 

De piloten hebben mij zelf gecontacteerd tijdens mijn zoektocht naar werk. Ik was toen al enkele maanden op zoek en had geen goede ervaringen met interimkantoren. Omdat ik nog nooit van de piloten had gehoord, werd ik nieuwsgierig en ben ik op gesprek gegaan.

Het was zo anders dan bij andere interimkantoren: de vragen worden niet gesteld van achter een computer, maar in een zeer huiselijke sfeer. Er werd écht geluisterd naar wat ik wilde. De dag van het gesprek zelf mocht ik al op gesprek bij een bedrijf en de dag erna mocht ik beginnen!

De job is perfect wat ik zocht en nog steeds krijg ik af en toe een berichtje van de piloten om te vragen hoe het gaat of om me fijne feestdagen te werken. Zoals de piloten zijn er geen twee.

 

– Cedric

Jordy bij Traxxion

 

Een aantal maanden geleden ging ik voor het eerst langs met mijn vriendin bij de piloten. We waren allebei net afgestudeerd. Eigenlijk gingen we op gesprek voor mijn vriendin, maar er werd ook doorgevraagd naar mijn traject en interesses.

Een week later mocht ik op gesprek bij het bedrijf waar ik ondertussen al vier maanden werk. Na mijn periode op interimbasis krijg ik normaal gezien een vast contract. Wat de piloten onderscheidt van andere uitzendkantoren begint al bij de ontvangst. Die was zeer huiselijk en persoonlijk. Het gesprek vindt plaats in een aangename zetel en er wordt vooral geluisterd naar wie je bent als persoon.

Ondertussen mail ik nog geregeld met de piloten en krijg ik meestal de dag zelf nog een antwoord op mijn vraag. Fantastisch!

 

– Jordy

Bert Vermoesen - Spraying Systems

Na een mindere werkervaring was ik vrij dringend op zoek naar een nieuwe job. Ik reageerde op een vacature en kwam terecht bij De Piloten. Eerst was er een grondig online gesprek, waarbij ik het gevoel had dat er goed geluisterd werd naar mijn verhaal. In plaats van het pure afhandelen van de sollicitatie op de vacature, ging de medewerker voor mij op zoek naar andere vacatures/werkgevers die volgens haar een match konden zijn. Dezelfde week kon ik al beginnen.  Toen het tegenviel was er veel begrip en werd er meteen verder gezocht. De tweede keer was er wel een goede match en kan ik na de interimperiode van enkele maanden, overschakelen naar een vast contract. Alleszins een aanrader en een goede optie voor mensen die zoekende zijn in een knelpuntberoep. Door de weekcontracten hoef je niet zelf ontslag te nemen en krijg je tijd om een werkplek uit te proberen.

Hoe was je ervaring met de piloten ?

 

Waar je bij veel interimbureaus vaak een nummer bent, heb ik dat helemaal niet zo ervaren bij de piloten.

Ik solliciteerde voor een functie en kreeg razendsnel een reactie, waarin me verteld werd dat er een vacature openstond die nog beter bij mijn cv paste dan de job waarvoor ik solliciteerde.

Ik ging langs, werd heel vriendelijk en warm ontvangen, en was verwonderd over de snelheid en de persoonlijkheid waarmee mijn dossier werd behandeld.

Ik kan de piloten dus alleen maar aanraden.

– Hendrik

Hoe was je ervaring met de piloten?

Bij het inschrijven werd ik hartelijk ontvangen en werd alles hele professionele manier aangepakt.

De voorstelling van de job verliep heel vlot. De opvolging nadien was zeker en vast in orde.

Ik zou de piloten zeker voorstellen aan mensen die een job zoeken.

Heel fijn kantoor!

– Véronique

Een klant aan het woord

 

De piloten werken op een heel atypische manier en dat werpt zijn vruchten af.

Er wordt veel meer op persoonlijkheid ingespeeld en iets minder op ervaring en kennis, wat voor mij ook belangrijker is wanneer ik een kandidaat moet selecteren.

Toen ik op zoek was naar een verkoopmedewerker vond ik bij het team van de piloten een klankbord en kreeg ik heel wat waardevolle tips.

Ik voelde hoe de recruiters niet zomaar mensen proberen te plaatsen om hun targets te halen, maar dat ze grondig op zoek gaan naar de juiste match.

Ik kreeg enkele geschikte kandidaten over de vloer en kon iemand tewerkstellen via de piloten, dus ik ben heel tevreden over onze samenwerking. 

– Dominique, bedrijfsleider

Hoe was jouw ervaring met de piloten ?

 

Veerle zou Veerle niet zijn, om tijdens een powerteam-sessie onze mindet open te trekken, om vooruit te denken: “Ik zal je helpen om weer tijd te hebben voor de zaken die je graag doet, door iemand te vinden voor jouw marketing”.

Twee dagen erna kwam Paloma zich voorstellen. Iedereen van ons team was direct overtuigd om het te proberen. Sindsdien hebben we er nog geen moment spijt van gehad.

Bedankt Veerle, dankzij jouw pro-actief denken heb je mijn levenskwaliteit en de visibiliteit van De Nachtwacht een boost gegeven.

– Kim Vanacker, De Nachtwacht, experts in slaapgenot (www.denachtwacht.be)

Een piloot vertelt…

Ik werd een aantal keer gecontacteerd via mail en telefonisch door de piloten, een naam die me toen nog volledig onbekend was.

Ik was op dat moment op zoek naar werk en ben ingegaan op hun uitnodigingen om eens kennis te maken.

Het was een heel aangenaam, ontspannen gesprek waarbij naar mijn ervaring en ambities werd gepolst.

De piloten hebben heel hard hun best gedaan om een job te vinden die bij me past.

Ondertussen heb ik ook effectief werk gevonden dankzij hen op een plek waar ik me goed voel.

De grootste troef van de piloten is volgens mij dat ze geen bandwerk doen, maar iedereen op een gelijke manier behandelen en even veel aandacht geven.

– Lennart

Zou je de piloten aanraden ?

 

Ik zag een deeltijdse job op de website van VDAB via de piloten.

Ik heb hen opgebeld en kwam terecht in de sofa bij de piloten voor een eerste kennismaking.

We overliepen mijn cv en de vacature. Ik was op zoek naar een job waar ik kon doorgroeien naar een voltijdse tewerkstelling.

Het team van de piloten heeft me nog enkele andere vacatures voorgesteld, maar hoewel de functie bij me paste, voelde ik de klik niet met het bedrijf.

Mijn huidige job vond ik niet via de piloten, maar ik zou hen meteen aanraden bij mijn vrienden als ik hoor dat ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging!

– Mieke

Bieke vertelt

 

Ik kwam de piloten online tegen toen ik op zoek was naar werk, maar had nog nooit van hen gehoord.

De website beviel me, dus ik nam contact op en mocht langsgaan om mezelf voor te stellen.

We hebben een uurtje gepraat over wat ik graag wilde doen en wat niet, welke ervaringen ik al had met vorige werkgevers en wat ik belangrijk vond.

Het was echt heel persoonlijk en een voor mij totaal nieuwe aanpak!

Momenteel heb ik een contract lopen van bepaalde duur en als het niet verlengd zou worden, neem ik onmiddellijk weer contact op met de piloten.

Ik vind het echt ongezien om zo persoonlijk behandeld te worden.

– Bieke

An Van de Moortel van Anders Office

 

Ik was al even op zoek naar iemand om mij deeltijds te ondersteunen, toen ik bij de piloten aanklopte. Ik ken het team al enige tijd en vertrouwde hen de rekrutering van mijn bediende toe.

De intake gebeurde telefonisch, maar was uitgebreid en diepgaand. Er was niet onmiddellijk een geschikte match, maar de piloten bleven mij cv’s doorsturen tot we een goede kandidaat te pakken hadden. Ik heb enkele kandidaten gesproken en ondertussen is er iemand begonnen op uitzendbasis. Het is de bedoeling dat deze persoon daarna een vast contract krijgt.

Ik ben enorm tevreden over de aanpak van de piloten. Alles ging zeer vlot en de klik tussen mij en de persoon die nu bij mij werkt, was er ook meteen. Veel mensen uit mijn omgeving vragen mij ‘waar ik haar heb gevonden’ en dan beveel ik de piloten steeds met veel plezier aan.”

– An

Michiel Weemaes van Weemaes Glas

De piloten namen zelf contact met ons op toen ze onze vacature zagen voorbijkomen. Het kan nooit kwaad om elkaar beter te leren kennen, dus gingen we in gesprek met de piloten. Ze begrepen heel goed waar we precies naar op zoek waren en brachten verschillende kandidaten aan.

Niet één keer zat daar een grote misser tussen, elke kandidaat kwam in zekere zin wel in aanmerking voor de job. Hierdoor kregen we het gevoel dat de piloten op dezelfde golflengte zitten als wij.

Ook zij denken op lange termijn, hechten belang aan intrinsieke waarden van werknemers en professionele groei. Daarom voelen we een goede klik met de piloten.

Ondertussen zijn er twee werknemers bij ons aan de slag als uitzendkracht, maar zodra die periode voorbij is, krijgen ze een vast contract!

– Michiel

Timon werkt bij EL-Technics

Ik ontmoette de piloten toevallig tijdens een sportevenement en zo ging de bal aan het rollen. Ik studeerde af in sanitair en was op zoek naar werk. De piloten hebben mij daarna gecontacteerd, we hebben een goed gesprek gehad over hoe zij werken en waar ik naar op zoek was.

Niet lang daarna ging ik aan de slag als technieker. Helaas stopte de zaakvoerder er na vier maanden mee en werd mijn uitzendcontract toen ook beëindigd. De dag dat de piloten mij met het nieuws belden, was ik best wat aangeslagen, maar de volgende dag al hadden ze twee sollicitatiegesprekken voor mij geregeld, ongelofelijk!

Ondertussen ben ik opnieuw gestart bij een ander bedrijf, waar de klik met de werkgever nog groter is dan bij het eerste bedrijf. Ik heb regelmatig nog contact met de piloten.

Op de eerste werkdag kreeg ik een berichtje om te vragen hoe het was geweest en ook nu nog bellen of sms’en ze mij af en toe om te vragen hoe het gaat. Ik kan alleen maar positief zijn.

– Timon

Cedric werkt bij Vernaeve

De piloten hebben mij zelf gecontacteerd tijdens mijn zoektocht naar werk. Ik was toen al enkele maanden op zoek en had geen goede ervaringen met interimkantoren. Omdat ik nog nooit van de piloten had gehoord, werd ik nieuwsgierig en ben ik op gesprek gegaan.

Het was zo anders dan bij andere interimkantoren: de vragen worden niet gesteld van achter een computer, maar in een zeer huiselijke sfeer. Er werd écht geluisterd naar wat ik wilde. De dag van het gesprek zelf mocht ik al op gesprek bij een bedrijf en de dag erna mocht ik beginnen!

De job is perfect wat ik zocht en nog steeds krijg ik af en toe een berichtje van de piloten om te vragen hoe het gaat of om me fijne feestdagen te werken. Zoals de piloten zijn er geen twee.

– Cedric

Jordy bij Traxxion

Een aantal maanden geleden ging ik voor het eerst langs met mijn vriendin bij de piloten. We waren allebei net afgestudeerd. Eigenlijk gingen we op gesprek voor mijn vriendin, maar er werd ook doorgevraagd naar mijn traject en interesses.

Een week later mocht ik op gesprek bij het bedrijf waar ik ondertussen al vier maanden werk. Na mijn periode op interimbasis krijg ik normaal gezien een vast contract. Wat de piloten onderscheidt van andere uitzendkantoren begint al bij de ontvangst. Die was zeer huiselijk en persoonlijk. Het gesprek vindt plaats in een aangename zetel en er wordt vooral geluisterd naar wie je bent als persoon.

Ondertussen mail ik nog geregeld met de piloten en krijg ik meestal de dag zelf nog een antwoord op mijn vraag. Fantastisch!

– Jordy

Lucca bij Potteau Labo

Dankzij de piloten heb ik de kans gekregen om mij te bewijzen bij het bedrijf Potteau Labo.
Ik heb na 6 maanden interim een vast contract gekregen! 🙂

ik wil daarom de piloten super hard bedanken voor de tijd en moeite te willen doen! En in mij tegeloven!👍🏻

– Lucca